Ροή Ειδήσεων

Απανθρακοποίηση τουριστικής βιομηχανίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Μαΐου 2023 στο Πτουζ της Σλοβενίας, η 1η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων του ευρωπαϊκού έργου DETOCS «DEcarbonising the Tourism Industry Post Covid-19 Support, DETOCS» στα πλαίσια του Προγράμματος NTERREG EUROPE, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και αφορά την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Το έργο έχει αρχίσει από 1 Μαρτίου 2023 και είναι διάρκειας 4 ετών.
            Στη Συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του κάθε Οργανισμού, έγινε ανάλυση Πολιτικών, Οικονομικών, Κοινωνικών, Τεχνολογικών, Περιβαλλοντικών και Νομικών θεμάτων (PESTEL analysis), καθώς και δυνατοτήτων, αδυναμιών, Ευκαιριών και κινδύνων (SWOT analysis) σε θέματα απανθρακοποίησης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας Συναντήσεων με τοπικούς φορείς σε κάθε Περιφέρεια του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.  
            Συντονιστής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας ενώ συμμετέχουν ως εταίροι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – ΜΑΙΧ, και η Περιφέρεια Κρήτης από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νότιας Οστροβόθνιας της Φινλανδίας, ο Δήμος Καμπομπάσο της Περιφέρειας Μολίσε της Ιταλίας, το Ενεργειακό Περιφερειακό Γραφείο του Πάζαρτζικ και ο Δήμος Μπουργκάς από την Βουλγαρία, ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανάπτυξης Κεντρικού Δούναβη της Ουγγαρίας, ο Δήμος Μίντελμπουρχ της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.
            Στη Συνάντηση αυτή, εκ μέρους του ΜΑΙΧ παρευρέθηκε ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος ως υπεύθυνος διαχείρισης του έργου, από την Περιφέρεια Κρήτης η κα Καργάκη Ελένη και η κα Αποστολάκη Μαρία από το Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, ενώ ο κ. Μουντάκης Δημήτριος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Χανίων ως προσκεκλημένος φορέας από την Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω