Ροή Ειδήσεων

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Με μικτή συνεδρίαση, δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη, συνεδρίασε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης, στο οποίο αποφασίστηκαν σημαντικά θέματα και συγκεκριμένα:
1. Αναγνώριση του 2022 ως έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού για την Περιφέρεια Κρήτης.
2. Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης  για «Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού επί της Επαρχιακής Οδού, Καστέλι – Πλάτανος – Κεφάλι μέσω Κάμπου (περί την Χ.Θ. 22+100), νότια της γειτονιάς Τσιγκουνιανών του οικισμού Κάμπου», στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επείγουσα αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Χανίων από τις φυσικές καταστροφές Φεβρουαρίου 2019 – Υποέργο 19ο: «Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης επικινδυνοτήτων λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό 5».
3. Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο: Επείγουσα αποκατάσταση ζημιών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΠΕ Χανίων από τις φυσικές καταστροφές Φεβρουαρίου 2019, Υποέργο 44: «Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης καθιζήσεων και αποκατάστασης εδαφικής αστάθειας στην περιοχή Καματερά του Καντάνου – Σελίνου».
4. Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης ως ιδρυτικού μέλους στην Ενεργειακή Κοινότητα Μαλεβιζίου Περιορισμένης Ευθύνης με τον διακριτικό τίτλο «ΜΑΛΕΒΙΖΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ». Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη το Δήμο Μαλεβιζίου καθώς είναι ο πρώτος δήμος σε επίπεδο Κρήτης που προχωρά στην ίδρυση ενεργειακής κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ταυτίζεται με το στόχο της περιφέρειας για την πράσινη ανάπτυξη.
5. Έγκριση συμμέτοχης της Περιφέρειας Κρήτης σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας και διάθεση αντίστοιχων πιστώσεων 2022 για τις συνδρομές συμμετοχής, στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών της.
6. Διατύπωση απόψεων του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του ΕΙΔΙΚΟΥ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΈΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για την εγκατάσταση στην Περιφέρεια Κρήτης που εμπίπτει στην Οδηγία 2012/18/ΕΕ (SEVESO ΙΙΙ): «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.Υ.» και βρίσκεται στη θέση Αγία Κυριακή, Δ. Χανίων, Π.Ε. Χανίων.
7. Διατύπωση απόψεων του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του ΕΙΔΙΚΟΥ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΈΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για την εγκατάσταση στην Περιφέρεια Κρήτης που εμπίπτει στην Οδηγία 2012/18/ΕΕ (SEVESO ΙΙΙ): «ΔΕΗ Α.Ε./Α.Η.Σ. ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑ ΧΑΝΙΩΝ.
8. Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση Σεισμών της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ-ΚΡΗΤΗ-ΕΚΔΟΣΗ ΙΙ)».
Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε την πρόταση ψηφίσματος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης που αποτελεί συνέχεια του ψηφίσματος το οποίο είχε εγκρίνει τον Αύγουστο του 2020 για την στήριξη του παραδοσιακού προϊόντος με την ονομασία «παραδοσιακή τσικουδιά».
Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με ψήφισμα του, ζητά από την Κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη που στρέφεται κατά των διήμερων αμπελουργών και να υιοθετήσει την τροπολογία που προτείνουν και καταθέτουν πανελλαδικά μια σειρά Σύλλογοι Αμβυκούχων, και να επαναφέρει στο κείμενο του άρθρου 82 του Τελωνειακού Κώδικα τις ονομασίες «παραδοσιακή τσικουδιά» και «παραδοσιακό τσίπουρο» για τα προϊόντα των διήμερων αποσταγματοποιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω