Ροή Ειδήσεων

Αποφοίτηση 30ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών

Πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαπέντε επιτυχώς αποφοιτήσαντες του 30ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη Θεόδωρου.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  Αντιναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β’ Υπαρχηγός  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Παπαδάκης, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής ανέφερε:
«Η εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου διάρκειας δέκα εβδομάδων διεξήχθη υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά, της Σχολής Λιμενοφυλάκων και στο πεδίο Βολής του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου από καταρτισμένους Αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και εκπαιδευτές της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά. 
Με τους αποφοίτους του 30ου Σχολείου ΣΕΑΛΣ ενισχύεται το δυναμικό μας με εξειδικευμένα στελέχη, εφοδιασμένα με τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και απολύτως ικανά να συνδράμουν οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου όπως νηοψίες, επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και όπλων, αρχαιοκαπηλίας, λαθρομετανάστευσης, διακίνησης παράνομων ειδών και λαθρεμπορίου.
Η πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελεί μέρος του πολύπλευρου και πολυδιάστατου έργου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και η παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης και στοχευμένης εκπαίδευσης στα στελέχη με σκοπό να επιτελούν αποτελεσματικότερα  το έργο τους είναι από τους βασικότερους στόχους μας.
Οι δεκαπέντε απόφοιτοι του Σχολείου θα στελεχώσουν, άμεσα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών της Χώρας που σήμερα ανέρχονται σε εικοσιένα.
Τα αποτελέσματα που έχουν σημειώσει τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών από τη σύστασή τους μέχρι και σήμερα καταδεικνύουν την καθοριστική συμβολή τους στην αποτροπή σοβαρών απειλών κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας από παράνομες πράξεις, στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όπλων και τσιγάρων, σε συλλήψεις ατόμων επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια καθώς και την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω