Αποφυγή Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Γαλλίας

Υπεγράφη την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave, η αναθεωρημένη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Γαλλίας (ΣΑΔΦ) και το Πρωτόκολλο που τη συνοδεύει.
          Με τη νέα αυτή Σύμβαση για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με φόρους εισοδήματος και την πρόληψη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, αναθεωρείται η αρχική Σύμβαση που είναι σε ισχύ από το 1965 [Ν. 4386/1964 (ΦΕΚ 192/Α’/03.11.1964)] και αποτελεί μία από τις παλαιότερες Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που διατηρούν και οι δύο χώρες, αποδεικνύοντας τους σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ τους, προς όφελος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και των δύο χωρών.
          Με δεδομένο ότι οι Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας αποτελούν τη σημαντικότερη μορφή οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κράτη, αναμένεται η αναθεωρημένη αυτή Σύμβαση να λειτουργήσει ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών – εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς μάλιστα στη Σύμβαση αυτή αποτυπώνονται οι σύγχρονες φορολογικές τάσεις σε διεθνές επίπεδο, με βάση την Πρότυπη Σύμβαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD Model 2017).
          Σκοπός της Σύμβασης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα, για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω