Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης επιχειρηματιών

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ενημερώνει τα μέλη του για την προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών/επιχειρηματιών του Ρεθύμνου, μέσα από την εκμαίευση τραπεζικών δεδομένων από επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι Φορέων Δημοσίου ενδιαφέροντος (εν προκειμένω της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ρεθύμνου) – υπό το πρόσχημα δήθεν επιστροφής χρηματικών ποσών. Ειδικότερα, από τους πολίτες  ζητούν συνήθως  να ενεργοποιήσουν «σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό», μέσω κακόβουλου συνδέσμου (link) που τους αποστέλλουν.
            Επειδή σε καμία περίπτωση οι Δημόσιοι Φορείς δεν ζητούν αλλά ούτε αποστέλλουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό (μέσω link), εφιστούμε την προσοχή όλων να μην δημοσιοποιούν τέτοια δεδομένα-στοιχεία.
Ειδικότερα συνιστάται:
• Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου εκπροσώπου Φορέα πριν από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Οι επιχειρηματίες να μην εμπιστεύονται όσους τους ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin), τηλεφωνικά ή με άλλο μέσο.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Ιστοσελίδα:  https://cyberalert.gr/contact/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω