Ασιατικό Ταμείο Πράσινων Ομολόγων

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) εγκαινίασε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, ένα νέο ταμείο πράσινων ομολόγων αφιερωμένο στη χρηματοδότηση επενδύσεων σε πράσινα έργα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
          Το Ασιατικό Ταμείο Πράσινων Ομολόγων ενώνει δύο άλλα κεφάλαια πράσινων ομολόγων που εκδίδονται από την BIS από το 2019. Μαζί, τα αμοιβαία κεφάλαια θα διαχειρίζονται περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πράσινα ομόλογα για τις κεντρικές τράπεζες και άλλους επίσημους επενδυτές του τομέα, με την προσδοκία ότι τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς Οι βιώσιμες επενδυτικές πρακτικές των διαχειριστών αποθεματικών εξελίσσονται.
          Το νέο fund προσφέρει στις κεντρικές τράπεζες, τόσο στην Ασία όσο και εκτός αυτής, ευκαιρίες να επενδύσουν σε ομόλογα υψηλής ποιότητας που εκδίδονται από κρατικούς φορείς, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες που συμμορφώνονται με αυστηρά διεθνή πράσινα πρότυπα. Αυτά τα ομόλογα βοηθούν στη χρηματοδότηση φιλικών προς το περιβάλλον έργων σε τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή απόδοση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
          Το BIS Asian Green Fund είναι ένα ταμείο ανοιχτού τύπου σε δολάρια ΗΠΑ και αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση του Ασιατικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου της BIS και σε στενή συνεργασία με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, την ευρύτερη κοινότητα χρηματοδότησης ανάπτυξης και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω