Ασιατικό Ταμείο Πράσινων Ομολόγων

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) δημιουργεί Ασιατικό Ταμείο Πράσινων Ομολόγων, σε συνεργασία με την κοινότητα χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για τη διοχέτευση παγκόσμιων αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας σε πράσινα έργα στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.
Σε συνεννόηση με τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες, το ταμείο θα σχεδιαστεί για να παρέχει στις κεντρικές τράπεζες έναν αγωγό για να επενδύσουν σε ομόλογα υψηλής ποιότητας που εκδίδονται από κρατικούς, υπερεθνικούς και εταιρείες που συμμορφώνονται με αυστηρά διεθνή πράσινα πρότυπα.
Το ταμείο θα συνεργαστεί στενά με την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) και άλλα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και με άλλους εκδότες.
Το BIS Asian green bond fund θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και θα συμπληρώσει δύο κεφάλαια πράσινων ομολόγων που έχουν ήδη ξεκινήσει από την BIS τα τελευταία δύο χρόνια, ένα σε δολάρια και ένα σε ευρώ.
Ο Πρόεδρος της ADB Masatsugu Asakawa επισήμανε ότι ο συνδυασμός του αυξανόμενου αγωγού επενδυτικών έργων της ADB και του προγράμματος πράσινων ομολόγων της μπορεί να βοηθήσει στη συγκέντρωση πρόσθετων  πόρων στη χρηματοδότηση πράσινων υποδομών στην Ασία και τον Ειρηνικό. Η συνεργασία ADB-BIS είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη δημιουργία εμπιστοσύνης για τη διοχέτευση πόρων για την υποστήριξη του πράσινου των ασιατικών οικονομιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω