Ροή Ειδήσεων

Αυλαία Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ

Ολοκληρώθηκε στα Χανιά η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του μπόουλινγκ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών (ECC 2021), που μετέτρεψε την Κρήτη και την Ελλάδα σε διεθνές σημείο αναφοράς για το άθλημα και άνοιξε νέες προοπτικές για το μέλλον.
Από τις 25 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, οι κορυφαίοι αθλητές από 29 χώρες -ανάμεσά τους και οι Έλληνες Βαγγέλης Κριζίνης και Τάνια Μιχαηλίδου- έδωσαν το «παρών» στα Χανίων, σε ένα εγχείρημα που στέφθηκε με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες.
Στους άνδρες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός Μάικ Μπέργκμαν κερδίζοντας στον τελικό τον Σουηδό Ματίας Βέτερμπεργκ με 2-1 παιχνίδια. Στους ημιτελικούς, ο Μπέργκμαν είχε λυγίσει τον Ιταλό Νικόλα Πονγκολίνι στο τάι μπρέικ και ο Βέτερμπεργκ είχε επικρατήσει 2-1 επί του Νορβηγού θριαμβευτή της προηγούμενης διοργάνωσης, Γκλεν Μόρτεν Πέντερσεν. Οι δύο ηττημένοι μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο.
Στις γυναίκες, η Μαλτέζα Σου Αμπέλα πανηγύρισε τον τίτλο κάνοντας την ανατροπή στον τελικό απέναντι στη Δανή Μίκα Γκούλντμπεκ (2-1 παιχνίδια), ενώ την 3η θέση κατέλαβαν οι ηττημένες των ημιτελικών, η Σουηδέζα Βικτόρια Γιόχανσον και η Ολλανδή Νικόλ Σάντερς.
Το επόμενο ραντεβού στα Χανιά θα δοθεί για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ, από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου 2022, με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις και μεγαλύτερες προσδοκίες σε όλα τα επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω