Ροή Ειδήσεων

Αυτοψίες υδροληψίας Γαύδου

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης, Ιωάννη Μιχαλάκη και τη γεωλόγο Ελένη Τσολάκη, πραγματοποίησε αυτοψίες σε θέσεις υδροληψίας της ακριτικής νήσου Γαύδο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου Σ.Α.Μ.Υ. ΙΙ «Συστηματική Απογραφή Υδρογεωτρήσεων» στο υδατικό διαμέρισμα της Κρήτης από την ΕΑΓΜΕ.
          Στις αυτοψίες συμμετείχε ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Απόστολος Αλεξόπουλος, με τον οποίο παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αναγνωρίσεις χαρακτηριστικών εμφανίσεων των σχηματισμών του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Αλεξόπουλος μελετά τη γεωλογική δομή της Γαύδου από το 1989.
          Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε χαρακτηριστικές εμφανίσεις των γεωλογικών σχηματισμών του νησιού, ενώ στο περιθώριο της επίσκεψης, οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν προτεινόμενες διαδρομές της σειράς «Γεωδιαδρομές στην Ελλάδα» της πιλοτικής έκδοσης του Ι.Γ.Μ.Ε. (2009) του Έργου: «Ανάδειξη γεωτόπων-γεωπάρκων, συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη».

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω