Ροή Ειδήσεων

Βιώσιμα εργαλεία διαχείρισης τουρισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Σισιμιούτ της Γροιλανδίας, η 3η Συνάντηση Εταίρων πραγματοποιώντας παράλληλα και δραστηριότητες κατάρτισης στα πλαίσια του έργου «Δημιουργία ενός διατομεακού δικτύου για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού/TOURNET», με την συμμετοχή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).
          Εκ μέρους του ΜΑΙΧ συμμετείχε ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου καθώς και τις προϋποθέσεις και ενέργειες προς ένα βιώσιμο τουρισμό.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του έργου, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο προσφέρεται διαδικτυακά και απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, αλλά και σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων στον τομέα του τουρισμού, αναμένοντας να συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία του τουρισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
          Το έργο αυτό επιδιώκει την ενσωμάτωση στο δίκτυο νέων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας παράλληλα τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
          Το δίκτυο αυτό εστιάζει σε περιοχές όπου υπάρχει μειωμένος αριθμός τουριστών παρέχοντας παράλληλα και βιώσιμα εργαλεία διαχείρισης για τις περιοχές που λαμβάνουν υψηλό αριθμό τουριστών σε περιόδους αιχμής.
          Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 αναμένεται να τελειώσει τον Αύγουστο του 2022. Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Arctic Circle Business από τη Γροιλανδία, ενώ εκτός από το ΜΑΙΧ, συμμετέχουν από την Ισπανία ο συμβουλευτικός οργανισμός Metodo, το Κέντρο Εκπαίδευσης Misericordia, το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Eπιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Burgos, από τη Γροιλανδία ο τουριστικός οργανισμός Visit Greenland και από το Μαυροβούνιο ο εκπαιδευτικός οργανισμός JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω