Βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών

Ενεργοποιεί την σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση Breakthrough Energy Catalyst του Μπιλ Γκέιτς με την δημοσίευση αίτημα υποβολής προτάσεων για μεγάλης κλίμακας έργα προηγμένης πράσινης τεχνολογίας με έδρα την Ευρώπη. Το αίτημα θα ενεργοποιήσει επενδύσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων με μεγάλες προοπτικές στους τομείς του καθαρού υδρογόνου, των βιώσιμων καυσίμων αεροσκαφών, της απευθείας δέσμευσης από τον αέρα και της αποθήκευσης ενέργειας μακράς διαρκείας.
Την σύμπραξη ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο του 2021 στην COP26 στη Γλασκόβη η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ιδρυτής της Breakthrough Energy κ. Μπιλ Γκέιτς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.
Η χρηματοδότηση της ΕΕ για τη σύμπραξη της ΕΕ με τη Breakthrough Energy Catalyst προέρχεται από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» και το Ταμείο Καινοτομίας και τελεί υπό τη διαχείριση του InvestEU. Κάθε ευρώ δημόσιων πόρων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να μοχλεύσει τρία ευρώ σε ιδιωτικά κεφάλαια.
Η σύμπραξη θα κινητοποιήσει 1 δισ. δολάρια (περίπου 820 εκατ. ευρώ) στο διάστημα 2022-2026 για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της εμπορικής αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης ως το 2030 και της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω