Βιώσιμες στρατηγικές καινοτόμων τουριστικών δράσεων

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα με τίτλο «Καινοτομία και βιωσιμότητα στις νέες διαδρομές του Τουρισμού», που διοργάνωσε ο Οργανισμός 3win Action, το Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2022 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Χαιρετισμό έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Γιώργος Σισαμάκης Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.
          Οι δύο θεματικές ενότητες καλύφθηκαν από μια πλειάδα εισηγητών, τόσο όσον αφορά τη θεωρητική προσέγγιση από έγκριτους Ακαδημαϊκούς του αντικειμένου αλλά και στην πρακτική/τεχνοκρατική τους διάσταση από κορυφαία στελέχη του κλάδου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διάφορες παραμέτρους ενός διαφορετικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία αλλά και σε καλές και κακές πρακτικές.
          Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον καθώς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια «ζωηρή» συζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ είχε προβλεφθεί σχεδόν μία ώρα συζήτησης μετά από κάθε πάνελ, ο χρόνος αυτός παρατάθηκε κατά δύο επιπλέον ώρες καθώς το σύνολο των παρευρισκομένων παρέμεινε στις θέσεις του θέτοντας καίρια ερωτήματα στους εισηγητές αλλά καταθέτοντας και τις δικές τους απόψεις, καθώς οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τον επιχειρηματικό κόσμο του Τουρισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ακαδημαϊκή κοινότητα.
          Ως εισηγητές συμμετείχαν ο Δρ Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δρ Γεώργιος Ξανθός Καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), η Ακριβή Βαγένα υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Νίκος Χαλκιαδάκης Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Γιώργος Πελεκανάκης Πρόεδρος της Πανελλλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείωνων, η Εύα Μπορμπουδάκη Υπέυθυνη επικοινωνίας και ΕΚΕ των Cactus hotels, ο Τάσος Πατελάρος CEO Cretatour DMC, ο Νίκος Κοκολάκης Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου. Την ημερίδα παρουσίασε ο Gian Andrea Garancini EU Grant manager & ICC tourism expert και τα δύο πάνελ συντόνισαν οι Σύμβουλοι Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μάνος Λυγεράκης και Βασίλης Σπόκος.
          Σημειώνεται ότι στόχος της διοργάνωσης από την νεοσύστατη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση 3win Action, με έδρα την Κρήτη, ήταν να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικότητας που συνδέεται με τον τουρισμό. Η συμβολή στον διαμοιρασμό της γνώσης και τον εντοπισμό βιώσιμων στρατηγικών και καινοτόμων δράσεων για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω