Ροή Ειδήσεων

Βιώσιμος ορεινός τουρισμός

Ο Βιώσιμος ορεινός τουρισμός είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού (IMD) που με απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ από το 2003 είναι η 11η Δεκεμβρίου.
Ο βιώσιμος τουρισμός στα βουνά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία πρόσθετων και εναλλακτικών επιλογών διαβίωσης και στην προώθηση της ανακούφισης της φτώχειας, της κοινωνικής ένταξης, καθώς και στη διατήρηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας, αναφέρει ο FAO.
Ακόμη είναι ένας τρόπος διατήρησης της φυσικής, πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, προώθησης τοπικών χειροτεχνιών και προϊόντων υψηλής αξίας και εορτασμού πολλών παραδοσιακών πρακτικών όπως τα τοπικά φεστιβάλ.
Ο ορεινός τουρισμός προσελκύει περίπου το 15 με 20 τοις εκατό του παγκόσμιου τουρισμού. Ο τουρισμός, ωστόσο, είναι ένας από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του Covid-19, επηρεάζοντας τις οικονομίες, τα μέσα διαβίωσης, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ευκαιρίες σε όλες τις ηπείρους. Στα βουνά, οι περιορισμοί της πανδημίας έχουν επιδεινώσει περαιτέρω τα προβλήματα των ορεινών κοινοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω