ΒΟΑΚ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε την καλύτερη οικονομική προσφορά, για το έργο «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (Β.Ο.Α.Κ.) ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ», ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
          Το κεντρικό τμήμα του ΒΟΑΚ, Χανιά-Ηράκλειο είναι ένα από τελευταία οδικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει μήκος 157,5 χλμ, μαζί με την επέκταση Κίσσαμος-Χανιά και παράπλευρου δικτύου περίπου 150 χλμ. με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή 34 χλμ σηράγγων και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
          Σε ό,τι αφορά τα διόδια το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ορίσει τη μέθοδο της χιλιομετρικής απόστασης. Βάσει αυτής, η χρέωση των διοδίων θα γίνεται χιλιομετρικά (στα 0.067 ευρώ/χλμ.) και το υπουργείο θα καλύπτει μέσω κρατικής επιχορήγησης τη διαφορά μεταξύ της τιμής που θα προτείνει το κάθε σχήμα.
            Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Οι δικές μας διεκδικήσεις για τον ΒΟΑΚ μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – τόσο με το προηγούμενο όσο και το τωρινό – έχει αποδώσει και σε λίγο θα έχουμε μια σημαντική εξέλιξη και τον προσωρινό ανάδοχο για αυτό το μεγάλο έργο, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Είναι ένα μεγάλο έργο για όλη την Κρήτη και επαναλαμβάνω πως ο Βόρειος οδικός άξονας είναι από την Κίσσαμο έως τη Σητεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω