Ροή Ειδήσεων

Βράβευση Γιώργου Ατσαλάκη

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 34 δευτ.]

Για την κοινωνική και επιστημονική προσφορά του, βραβεύθηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης, από την Πρόεδρο του ENERGIZING GREECE – GREECE IS THE DESTINATION, Κέλλυ Μαυρομάτη. Το GREECE IS THE DESTINATION διοργανώθηκε από την ENERGIZING GREECE και από τον Συμεών Τσωμόκο Πρόεδρο του Delphi Forum την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Ατσαλάκης ήταν ο μοναδικός βραβευθείς της εκδήλωσης.
            Η ομιλία του εστιάστηκε στην επίδραση του ChatGPT και των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό:  
«Το ChatGPT-4 είναι ένα μαγικό εργαλείο στα χέρια της ανθρωπότητας, ίσως η μεγαλύτερη εφεύρεση που έκανε ποτέ ο άνθρωπος, που θα αλλάξει τα πάντα σχετικά με τον τρόπο που κάνουμε οτιδήποτε στη ζωή μας και στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Το ChatGPT και άλλες εφαρμογές δημιουργούν ένα νέο είδος τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), παρέχοντάς μας ευκολία στην παραγωγή ιδεών, καινοτομιών, σκέψεων και λειτουργιών, σε κάθε τομέα της δραστηριότητα μας. Ζητώντας από το GPT-4 να κάνει μια περιγραφή της Ακρόπολις σε 100 λέξεις, το κάνει σε δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνοντας το ίδιο, περιορίζοντας τις λέξεις σε 30 έχεις άμεσα το αποτέλεσμα. Εκτός από τα ελληνικά μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα σε πάρα πολλές γλώσσες εντός δευτερολέπτων.
          Το ChatGPT και η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AGI) φέρνουν ανατροπές στο σύνολο της ανθρωπότητας αλλάζοντας τον τρόπο που δημιουργούμε, που σκεπτόμαστε, που αντιλαμβανόμαστε, που συνεργαζόμαστε, που εργαζόμαστε, που μαθαίνουμε, που συμπεριφερόμαστε, που διοικούμε και γενικά που σκεπτόμαστε κλπ. Θα αυξήσει την ευφυΐα μας και την παραγωγικότητα οδηγώντας στην 4ήμερη εργασία εβδομαδιαίως.
Δημιουργείται ένας νέος τεχνολογικό κύκλος που εφαρμόζεται παντού αντικαθιστώντας μέρος της ανθρώπινης μάθησης από την μηχανική μάθηση, όπως ακριβώς στο παρελθόν αντικαταστάθηκε μέρος της ανθρώπινης εργασίας από την μηχανική εργασία.
Η ταχύτητα των αλλαγών είναι μαγική και ασύλληπτη. Έφθασε η εποχή της επιτάχυνσης, της ενίσχυσης, της μείωσης των ανισοτήτων και της άφθονης γνώσης χωρίς αποκλεισμούς. Για πρώτη φορά η ανθρωπότητα διαθέτει τόσο φθηνά εργαλεία ενίσχυσης της δύναμής της και των γνώσεων με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό, με τις καινούργιες δυνατότητες να διαχέονται στον προσωπικό και επαγγελματικό βίο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Οι άνθρωποί όταν πεθάνουν παίρνουν την γνώση μαζί τους. Στο ChatGPT η γνώση δεν θα πεθαίνει ποτέ μόνο θα αυξάνεται. Έτσι θα γίνει ο πολυτιμότερος σύμβουλος μας. Θα πρέπει όμως να αποτρέψουμε την κακόβουλη χρήση του θεσπίζοντας έγκαιρα κανόνες χρήσης και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.»
          Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν η Κεραμέως Νίκη Υπουργός Παιδείας,  ο Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Δήμας Χρήστος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Ιωάννης Τσακίρης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κόλλιας Κωνσταντίνος και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω