Ροή Ειδήσεων

Γενική απεργία ναυτικών

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο.
Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.
Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνει πως «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κατάργηση του οκταώρου και την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλουν τη δυναμική και συντονισμένη αντίδραση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων. Τα σωματεία μας συντονίζουν τη δράση τους από κοινού και μεταφέρουν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα την εικοσιτετράωρη πανελλαδική μας απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 10 Ιουνίου 2021».
Η ΠΕΝΕΝ υπογραμμίζει ότι «Στις 3 Ιούνη δώσαμε μία συγκλονιστική μάχη, κόντρα στη λυσσασμένη επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ – Λιμενικών – δικαστικών αποφάσεων και των διαπλεκόμενων – συστημικών ΜΜΕ, για να υπερασπίσουμε την ιστορία του ταξικού ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος, δηλώνοντας απειθαρχία και ανυπακοή στην γραμμή της ΓΣΕΕ και στις παραινέσεις που ακούγαμε από τις περισσότερες πλευρές να συνταχθούμε και εμείς στην ακύρωση της απεργίας!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω