Γενική Συνέλευση UNWTO

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Παγκόσμιοι ηγέτες του τουρισμού σε δημόσιο, ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό και ακαδημαϊκό τομέα, από περισσότερες από 150 χώρες αναμένονται στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2023, για την 25η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO.
          Τα κράτη μέλη αναμένεται να συζητήσουν και να εγκρίνουν το πρόγραμμα εργασίας του UNWTO. Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili θα παρουσιάσει επίσης την έκθεσή του σε όλα τα μέλη, τονίζοντας πώς έχουν προωθηθεί οι βασικές προτεραιότητες τα τελευταία δύο χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές επενδύσεις, την εκπαίδευση και την καινοτομία.
          Επίσης θα ανακοινωθούν τα καλύτερα τουριστικά χωριά του UNWTO για το 2023 ως τα καλύτερα παραδείγματα τουρισμού για την αγροτική ανάπτυξη.       
Παράλληλα θα συνεδριάσουν τα καταστατικά όργανα του Οργανισμού που εστιάζονται στις κύριες προτεραιότητές:
• Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO θα συνεδριάσει για την 119η (17 Οκτωβρίου) και την 120η (20 Οκτωβρίου) σύνοδο. Καθήκον του Συμβουλίου είναι να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα, για την εφαρμογή των δικών του αποφάσεων και συστάσεων της Συνέλευσης και να αναφέρει σχετικά στη Συνέλευση.
• Η Περιφερειακή Επιτροπή του UNWTO για την Ευρώπη (16 Οκτωβρίου) θα καλωσορίσει κράτη μέλη από τον κορυφαίο περιφερειακό προορισμό του κόσμου με διεθνείς αριθμούς αφίξεων, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, τις θέσεις εργασίας και την ενδυνάμωση των νέων.
• Η Ολομέλεια των Συνεργαζόμενων Μελών (16 Οκτωβρίου) θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τον ακαδημαϊκό κόσμο.
• Το Επενδυτικό Φόρουμ (17 Οκτωβρίου) και το Εκπαιδευτικό Φόρουμ (19 Οκτωβρίου) θα διοργανώσουν διάλογο υψηλού επιπέδου γύρω από τις βασικές προτεραιότητες του UNWTO, ενισχύοντας τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα γύρω από κοινούς στόχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω