Ροή Ειδήσεων

Γεώργιος Πελεκανάκης

Βιογραφικό

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων
Ο Γεώργιος Πελεκανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1961 και σπούδασε Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο Άαχεν στην Γερμανία.
Είναι επίσης τελειόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Speiser’s Hotelfachschule στο Tegernsee της Γερμανίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βόννης για θέματα τουρισμού και περιβάλλοντος.
Επαγγελματικά έχει εργασθεί από το 1985 με την ειδικότητα του Food and Beverage Manager σε πολλά ξενοδοχεία σε διάφορες χώρες όπως Τουρκία, Ταϊλάνδη, Σενεγάλη, Ισπανία, Αυστρία, Μεξικό ενώ από το 1994 δραστηριοποιείτε σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στην θέση του Διευθυντή.
Μιλάει απταίστως Γερμανικά και Αγγλικά ενώ από το 1995 είναι διαπιστευμένος επιθεωρητής ISO.
• Από το 2008 έως το 2018 διετέλεσε πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.
• Από το 2010 είναι μέλος ΔΣ του Δικτύου Προώθησης Κρητικού Ελαιολάδου.
• Το 2012 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα μετά από τις εκλογές του Δεκεμβρίου το 2021.
Έχει προσκληθεί και συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδρια που αφορούν τον τουρισμό αλλά και περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ το 1993 εξέδωσε στην Γερμανική γλώσσα εργασία με θέμα: «Τα απόβλητα των Ξενοδοχείων στα Κανάρια Νησιά».
Έχει οργανώσει sessions ομιλητών σε πολλά συνέδρια και έχει προεδρεύσει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω