Γιορτή καινοτομίας 2023

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

«H Κρήτη της Γνώσης & της Παραγωγής» είναι το θέμα των τριήμερων εκδηλώσεων καινοτομίας στα InnoDays 2023, που πραγματοποιούνται από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούβες Ηρακλείου.
          Σε συνέντευξη του, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Αντώνη Παπαδεράκη, στην ψηφιακή πύλη Κρητών Επιχειρείν, τόνισε ότι στόχος των “InnoDays” είναι πρωτίστως η περαιτέρω ωρίμανση και η εμβάθυνση των δεσμών και των κοινών δράσεων επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, ώστε να προκύψει το κατάλληλο γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια καινοτόμων λύσεων και προτάσεων ώστε η Κρήτη να καταστεί παραγωγικός κόμβος διαφοροποιημένων προϊόντων /υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι όμως και η διάχυση καλών πρακτικών από πρωτοπόρες καινοτόμες επιχειρήσεις σε όλο το παραγωγικό σύστημα και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων στην αναζήτηση καινοτόμων  ιδεών και πρακτικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.  
            Μεταξύ άλλων το φετινό τριήμερο Καινοτομίας InnoDays 2023 θα περιλαμβάνει:
• Εκθεσιακό σκέλος με 130+ περίπτερα  επιχειρήσεων, φορέων, δικτύων καινοτομίας και γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας των Ακαδημαϊκών & Ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης.  
• Συνεδριακό σκέλος με:
– 3 Panels συζητήσεων τους τομείς της Βιώσιμης Αγροδιατροφής, της Υγείας – Ευεξίας και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.  
– 50+ Παρουσιάσεις καινοτομιών από επιχειρήσεις και συνεργατικούς σχηματισμούς καινοτομίας (clusters).
– Pitching Session με παρουσιάσεις καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε υποψήφιους υποστηρικτές – επενδυτές.
• Μαραθώνιο Καινοτομίας (Hackathon).
• Βραβεία Καινοτομίας σε Κρητικές Επιχειρήσεις.
• Συναντήσεις Β2Β ή Β2G μεταξύ επιχειρήσεων, εργαστηρίων και δημόσιων/ιδιωτικών φορέων στήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω