Γιορτή Κρητικών Οινοποιείων

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, 23 οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Κρήτης, ανοίγουν τις πύλες τους δωρεάν για το κοινό γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.
          Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.
          Παράλληλα ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο με συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς (απαραίτητη είναι η κατανάλωση φαγητού). Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ως κίνητρο γευστικής εξερεύνησης της Κρητικής ΟινοΓαστρονομικής παράδοσης.
Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:
Νομός Ηρακλείου:  
Αγγελάκη, Αλεξάκη, Αμαργιωτάκη, Silva – Δασκαλάκη, Διγενάκη, DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη, Ένωσης Ηρακλείου, Ευφροσύνη, IΔΑΙΑ Οινοποιητική, Λυραράκη, Κτήμα Μενεξέ, Μπουτάρη – Scalarea Estate, Κτήμα Πατεριανάκη, Τιτάκη, Φραγκόσπιτο και Χαραλαμπάκη.
Νομός Χανίων:
Αγίας Τριάδας, Μανουσάκη και Ντουράκη
Νομός Ρεθύμνου:
Κλάδος, Κουρκουλού, Ζουμπεράκη
Νομός Λασιθίου:
Κτήμα Τοπλού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω