Ροή Ειδήσεων

Γνησιότητα πιστοποιητικού covid

Σύστημα επαλήθευσης του πιστοποιητικού covid έθεσε σε λειτουργία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των κωδικών QR που εξασφαλίζουν την γνησιότητα του εγγράφου.
Σημειώνεται ότι ενώ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2021, σε όλα τα κράτη μέλη, ήδη σήμερα επτά χώρες η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Δανία, η Γερμανία, η Κροατία και η Πολωνία, αποφάσισαν να συνδεθούν με την πύλη και άρχισαν να εκδίδουν τα πρώτα πιστοποιητικά ΕΕ, ενώ ορισμένες χώρες αποφάσισαν να δρομολογήσουν το ενωσιακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID μόνο όταν αναπτυχθούν όλες οι λειτουργίες σε εθνικό επίπεδο. Επόμενα βήματα
Η πύλη της ΕΕ υλοποιήθηκε από την T-Systems και την SAP και φιλοξενείται στο κέντρο δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο. Επιτρέπει την επαλήθευση των ψηφιακών υπογραφών που περιέχονται στους κωδικούς QR όλων των πιστοποιητικών χωρίς επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα κλειδιά υπογραφής που απαιτούνται για την επαλήθευση αυτή αποθηκεύονται σε διακομιστές σε εθνικό επίπεδο. Μέσω της πύλης, τα κλειδιά αυτά είναι προσβάσιμα από εθνικές εφαρμογές ή συστήματα επαλήθευσης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω