Γυναίκες & αγροτικές επιχειρήσεις

[χρόνος ανάγνωσης 37 δευτερόλεπτα]

Εκπαιδευτικό/συμβουλευτικό εργαστήρι (workshop) για γυναίκες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, στη διάρκεια της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου.
            Στη διάρκεια του εποικοδομητικού εργαστηρίου έγιναν παρουσιάσεις με θέμα «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις: εμπόδια, λύσεις και καλές πρακτικές» στο πλαίσιο του Προγράμματος DEMETRA με χρηματοδότηση από το Erasmus+ KA2 VET, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και έχει απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε.
            Στη συμβουλευτική δράση, συμμετείχαν γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αγρότισσες, μέλη συλλόγων γυναικών και εργαζόμενες σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίες έλαβαν και καθοδήγηση καριέρας – επιχειρηματικότητας (mentoring). Η καθοδήγηση διεξήχθη από έμπειρους μέντορες επιχειρηματικότητας σε ομαδικές συνεδρίες των 3-4 γυναικών, με βάση την ιδιότητά τους.
            Με το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ύπαρξη τέτοιων δράσεων και την επιθυμία τους για τη δημιουργία περισσότερων ανάλογων εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω