Γυναικεία επιχειρηματικότητα SUPERNOVAS

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology – EIT), με το EIT Food, το EIT Manufacturing και το EIT Urban Mobility ενώνουν τις δυνάμεις τους στο SUPERNOVAS για την ενδυνάμωση των νεοσύστατων επιχειρήσεων που ηγούνται γυναίκες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση πρώιμου σταδίου και να εμπνέουν πρότυπα σε όλο τον κλάδο. Το Supernovas  είναι μια κοινή δραστηριότητα της Κοινότητας Καινοτομίας του EIT που προωθεί το επιχειρείν με στόχο περισσότερες γυναίκες να διαμορφώνουν τις διαθέσιμες καινοτομίες στην αγορά.
            Συγκεκριμένα το EIT προσφέρει 4 δραστηριότητες:
STARTUP STAIRWAY
Η δραστηριότητα Startup Stairway έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη γυναικεία δραστηριότητα ως επιχειρηματίες εκθέτοντάς τες σε εμπειρία startup νωρίς στην καριέρα τους. Το έργο στοχεύει να εντοπίσει startups και scaleups σε τομείς υψηλής τεχνολογίας ή βαθιάς τεχνολογίας και να τα αντιστοιχίσει με νεαρές γυναίκες από την καριέρα του STEAM. Επιπλέον, όταν χρειάζεται, θα συγχρηματοδοτήσει.
          Προσφέρονται 60 θέσεις πρακτικής άσκησης, για νέες γυναίκες από την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά (STEAM) σταδιοδρομία για να υποστηρίξουν την πρώτη (ή τη δεύτερη) δουλειά τους σε μια start-up. Εξήντα συμμετέχοντες (τουλάχιστον 50 % από χώρες ή περιοχές RIS) θα επιλεγούν για να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση, για τουλάχιστον 3 μήνες σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και βαθιάς τεχνολογίας. Αυτό θα επικεντρωθεί στην αύξηση της παρουσίας τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις που θεωρούνται ως deep tech όπου η παρουσία των γυναικών είναι χαμηλότερη.
          Προσφέρει σε νεαρές γυναίκες από τη STEAM την επαγγελματική εμπειρία να εργάζονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις κλίμακας που θεωρούνται υψηλής τεχνολογίας.
          Για τις νεοσύστατες – κλιμακούμενες επιχειρήσεις ένα μοναδικό περιβάλλον για να επιλέξουν μελλοντικούς υπαλλήλους για να φέρουν ευρύτερο πεδίο στις ομάδες τους, γυναίκες με κορυφαία βιογραφικά και ακαδημαϊκές επιδόσεις που έχουν υπόβαθρο STEAM.
ROCKET UP
Το Rocket-up είναι ένα τρίμηνο πρόγραμμα που υποστηρίζει καινοτόμες επιχειρήσεις που ηγούνται γυναίκες που θέλουν να διεθνοποιηθούν, παρέχοντας εξατομικευμένη καθοδήγηση και συνδέοντάς τους με κορυφαίους εταιρικούς συνεργάτες και πόλεις των κοινοτήτων του EIT. Στόχος του Προγράμματος είναι να υποστηρίξει με επιτυχία τις επιχειρηματίες να εισέλθουν σε μια νέα ευρωπαϊκή αγορά με σταθερή στρατηγική και τοπική επικύρωση του προϊόντος και της υπηρεσίας.
WOMEN2INVEST
Το Women2Invest είναι μια δραστηριότητα πρόσβασης και εκπαίδευσης που στοχεύει:
1. Βοηθώντας τις γυναίκες να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους σε επιχειρηματικές επενδύσεις
2. Παρέχοντας στους επενδυτές πρόσβαση σε μια ομάδα πολλά υποσχόμενων γυναικών που θα προσθέσουν ποικιλομορφία στις επενδυτικές τους ομάδες
• Προσδιορισμός και επιλογή ομάδας συμμετεχόντων με πτυχία STEAM και χωρίς προηγούμενη επενδυτική εκπαίδευση ή εμπειρία.
• Εκπαίδευση: βασικά στοιχεία της επένδυσης μέσω ενός συνδυασμού masterclasses από κορυφαίους επαγγελματίες, προσομοίωσης επενδυτικών διαδικασιών και παιχνιδιού ρόλων. Με την υποστήριξη του Diversity VC Iberia.
• Καθοδήγηση και δικτύωση με έμπειρους επαγγελματίες επενδύσεων.
• Επενδυτική εμπειρία: επενδυτική πρακτική άσκηση επί πληρωμή ή εργασία σε ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, ένα ταμείο εταιρικού επιχειρηματικού κεφαλαίου ή μια μονάδα εταιρικού επιχειρηματικού κινδύνου.
ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΓΕΤΕΣ
Ως μέρος των συνεχών προσπαθειών μας στον τομέα, το EIT συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) για να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των ισχυρών επιχειρηματικών κοινοτήτων τους και να ενισχύσει τη συμμετοχή των αποφοίτων του EIT στο Πρόγραμμα EIC Women Leadership.
          Το πρόγραμμα προσφέρει στις γυναίκες της κοινότητας του ΕΙΤ πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο, καθοδήγηση, καθοδήγηση και ευκαιρίες κατάρτισης για να ανεβάσουν τις διοικητικές και ηγετικές τους δεξιότητες στο επόμενο επίπεδο. Οι επιλεγμένες συμμετέχουσες θα αντιστοιχιστούν με μέντορα και ειδικούς για να ενισχύσουν το δυναμικό τους και να επεκτείνουν τις ευκαιρίες να εμπλακούν με συναδέλφους και βασικούς ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξή τους.
          Οι υπηρεσίες του προγράμματος θα προσφέρονται από κοινού από το EIC και το EIT και είναι ανοιχτές σε γυναίκες που ηγούνται νεοφυών επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω