Ροή Ειδήσεων

Δανεισμός Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων

Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το νέο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» που αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB με ιδιωτικό φορέα, το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΜΕΔΕ).
Πρόκειται για εργαλείο, χρηματοδότησηw των Ελλήνων μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών παρέχοντας  εγγύηση σε δάνεια που χορηγούν οι 9 συνεργαζόμενες τράπεζες Alpha, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Attica, Optima και των Συνεταιριστικών Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Ηπείρου.
Μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» κάθε δικαιούχος που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου ή μελέτης δημοσίου συμφέροντος, μπορεί να λάβει κεφάλαιο κίνησης, μέσω τραπεζικού δανεισμού, έως 200.000€, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και το ΤΜΕΔΕ να αναλαμβάνει μέρος του επιχειρηματικού κινδύνου παρέχοντας εγγύηση προς τις τράπεζες για το 80% της χρηματοδότησης.
Για την ένταξη στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ, η κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, οποιασδήποτε μορφής, υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης  στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr. Στο αίτημα επιλέγει μία από τις 9 τράπεζες από την οποία επιθυμεί να δανειοδοτηθεί.
Στη συνέχεια υποβάλει το αίτημα χρηματοδότησης στην τράπεζα της επιλογής του, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω