Δελτίο Άρδευσης 2-11-2023

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έκδωσε Ενημερωτικό Δελτίο Άρδευσης, για την περίοδο από 2 έως 8 Νοεμβρίου 2023.
          Παράλληλα σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας σε αρκετές περιοχές της Κρήτης διατηρείται σε σχετικά υψηλές τιμές για την εποχή, στους αγρούς εκείνους που οι παραγωγοί ακολουθούσαν τις εβδομαδιαίες συμβουλευτικές άρδευσης (δελτία άρδευσης) που εξέδιδε η Περιφέρεια Κρήτης, η εδαφική υγρασία παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης των καλλιεργειών.
          Για την καλλιέργεια της ελιάς, στην περίπτωση όψιμης συγκομιδής, συστήνεται άρδευση σε περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Λασιθίου, σύμφωνα με τα τρέχοντα αρδευτικά δελτία. Σε περίπτωση που το επόμενο χρονικό διάστημα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η Περιφέρεια Κρήτης θα επανέλθει με κατά τόπους εκδόσεις αρδευτικών δελτίων. 
          Για περιοχές της Κρήτης οι οποίες δέχτηκαν αξιόλογα ύψη βροχής τους φθινοπωρινούς μήνες η αρδευτική περίοδος για το 2023 ολοκληρώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω