Ροή Ειδήσεων

Δεμένα τα πλοία

Στις 6 Μαΐου 2021, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλα τα πλοία πραγματοποιούν 13 ναυτεργατικά Σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), συμμετέχοντας στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς δήλωσε: «Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, στην Εργατική Πρωτομαγιά.
Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.
Και στον κλάδος μας εμείς οι ναυτεργάτες συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων Συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του ν. 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί την ΣΣΕ Ποντοπόρων πλοίων και την άμεση ανάκληση της υπ΄αριθ. 1/2021 Εγκυκλίου του ΝΑΤ όπως και τις διατάξεις του ν. 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, καθώς επίσης και την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία, την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω