Δηλώσεις φόρου εισοδήματος

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με θέμα «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2022, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή. Τύπος και περιεχόμενο της πράξης διοικητικού/διορθωτικού προσδιορισμού φόρου φορολογικών ετών 2022 και εφεξής.», που αφορά τα φυσικά πρόσωπα.
          Ειδικότερα ορίζεται για το φορολογικό έτος 2022 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2022, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή και ο τύπος και το περιεχόμενο της πράξης διοικητικού/διορθωτικού προσδιορισμού φόρου φορολογικών ετών 2022 και εφεξής.
          Σημειώνεται ότι λειτουργεί η εφαρμογή υποβολής ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, και μπορούν υποβάλλονται κατά γενικό κανόνα μέχρι και την 30ή Ιουνίου του 2023.
          Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2022 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.
          Όταν ο φόρος που οφείλεται, με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2022, καταβληθεί εφάπαξ, μέχρι και την 31η Ιουλίου 2023, παρέχεται, έκπτωση τρία τοις εκατό (3%).
            Διαβάστε το ΦΕΚ με την απόφαση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2022:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω