Δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων

Την άνοιξη του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπόνηση exante μελέτης για τη σκοπιμότητα σύστασης ταμείου μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του Νόμου 4701/2020, της Περιφέρειας Κρήτης που ανέθεσε μέσω σχετικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
          Η μελέτη θα προσδιορίσει τις επαγγελματικές ομάδες, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά αυτών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες πρόσβασης σε άλλα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικροπιστώσεις, μέχρι 25.000 € και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης.  
          Ακολούθως θα εξεταστούν τα σενάρια για συμπληρωματικούς τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού με βάση τις δυνατότητες του παραπάνω Νόμου μέσω της ενεργοποίησης πόρων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης(ΠΠΑ), την Αναπτυξιακή Τράπεζα και Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Ταμεία. Επιπλέον θα προσδιοριστούν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά και οι υπηρεσίες του εν λόγω ταμείου, προκειμένου να ταιριάζουν στις ανάγκες των δυνητικών δικαιούχων τηρουμένων των κανόνων του ενωσιακού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω