Ροή Ειδήσεων

Διάκριση ερευνήτριας ΙΤΕ

Η Δρ. Μαρία Παπαδοπούλη συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 13 ερευνητριών στην ετήσια λίστα «Stars in Computer Networking and Communications» από την διεθνή επιστημονική κοινότητα στην ερευνητική περιοχή των δικτύων και τηλεπικοινωνιών, N2Women. Το N2Women ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και στοχεύει στην ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των γυναικών που εκπροσωπούνται σε αυτόν τον τομέα της πληροφορικής, και το έργο της υποστηρίζεται από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς όπως: National Science Foundation, ACM Sigmobile, Computing Research Association-Women (CRA-W), IEEE Communications Society, IEEE Computer Society, Microsoft Research, Google, Hewlett Packard Labs.
          Η κα Μαρία Παπαδοπούλη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ.
Μελετά περίπλοκα δίκτυα, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές μηχανικής μάθησης, επεξεργασίας σήματος, θεωρίας γράφων, και θεωρίας πληροφορίας. Τα πρώτα χρόνια της πανεπιστημιακής της καριέρας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill ασχολήθηκε κυρίως με τα ασύρματα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες. Έκτοτε τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν διευρυνθεί και συμπεριλαμβάνουν δίκτυα αισθητήρων (Internet of Things), τη βιο-πληροφορική και τις υπολογιστικές νευρο-επιστήμες. Από το 2017, η έρευνα της επικεντρώνεται κυρίως στην κατανόηση του πώς ο εγκέφαλος εκτελεί τους πολύπλοκους υπολογισμούς που μας επιτρέπουν να αλληλοεπιδράσουμε με το περιβάλλον, πώς επεξεργάζεται και μεταφέρει την πληροφορία από τη μια περιοχή στην άλλη κατά τη διαδικασία της μάθησης, και πώς αλλάζει η συνδεσιμότητα των δικτύων όταν υπάρχει κάποιο εγκεφαλικό τραύμα ή νόσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω