Διάλεξη αρχαίου Νεοπλατωνισμού

[χρόνος ανάγνωσης 37 δευτερόλεπτα]

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Μεταξύ Αθήνας & Αλεξάνδρειας. Πλατωνισμός, 3ος–7ος αι. μ.Χ.» (2022-2024), το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ) ΤΟΥ Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE), σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών (ΚΕΣ) της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, διοργανώνει μηνιαία σειρά διαλέξεων με θεματολογία που άπτεται του αρχαίου Νεοπλατωνισμού (3ος–7ος αι. μ. Χ.).
            Η σειρά φιλοξενεί ομιλίες διακεκριμένων μελετητών στα αγγλικά ή στα γαλλικά. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom στις 7μμ. (ώρα Ελλάδος).
            Για το έτος 2023, οι διαλέξεις επικεντρώνονται στον Πορφύριο (περ. 234-305) και στον Ιάμβλιχο (περ. 245-325) καθώς και στον Nεοπλατωνισμό του 4ου αι. μ.Χ. Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όλες και όλους.
            Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00 ο Καθηγητής Riccardo Chiaradonna (Πανεπιστήμιο Roma Tre) θα μιλήσει με θέμα: «Common Notions from Plotinus to Iamblichus». Η ομιλία και η συζήτηση θα γίνουν στα αγγλικά.
            Οι ενδιαφερόμενοι για την συνάντηση θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή στον εξής σύνδεσμο: https://athens-alexandria.ims.forth.gr/?p=5597&lang=el

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω