Ροή Ειδήσεων

Διαγωνισμός Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαγωνισμό Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης 2022, από τον φοιτητικό οργανισμό BEST Chania, διοργανώνεται από 18-20 Μαρτίου 2022, στον χώρο του Κτηρίου Επιστημών (Σχολή ΗΜΜΥ) στην Πολυτεχνειούπολη, στα Χανιά.
Στον φετινό διαγωνισμό οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με το Case Study και το Team Design.
          Ο Διαγωνισμός Μηχανικής αποτελείται από τρία επίπεδα, τον τοπικό, τον εθνικό και τελικό προορισμό τον πανευρωπαϊκό γύρο. Οι δύο νικήτριες ομάδες -μία από κάθε κατηγορία- θα συμμετάσχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον εθνικό γύρο που θα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα, 13-16 Μαΐου 2022, όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων Πολυτεχνείων της Ελλάδας. Από εκεί, η νικήτρια ομάδα θα πάρει ένα εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί 22-30 Ιουλίου 2022 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
          Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 οι φοιτητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία δοκιμασία που αφορά στην επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος και απαιτεί την ανάλυση, την έρευνα, την μελέτη, την δοκιμασία και την παρουσίαση μίας λύσης σε ένα τρέχον οικονομικό, επιχειρησιακό, περιβαλλοντικό, μηχανικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Η λύση πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια και να υποστηρίζεται από περιορισμένους πόρους, όπως χρόνο και χρήματα.
          Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με μια πρακτική δοκιμασία που απαιτεί τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια σχεδιασμού και λειτουργίας. Το μοντέλο πρέπει να κατασκευαστεί εντός συγκεκριμένου χρόνου και με τη χρήση περιορισμένων και χαμηλού κόστους υλικών.
          Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ομάδες των τεσσάρων μελών και θα διαγωνιστούν σε περιορισμένο χρόνο, συνθήκες και υλικά με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η κριτική σκέψη, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω