Ροή Ειδήσεων

Διακρίσεις ελαιολάδου Ζάκρου

Το ελαιόλαδο ADELΦΟS παραγωγής του Αγροτικού Eλαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, απέσπασε την πρώτη θέση στην κατηγορία Extra Virgin Olive Oil, στα βραβεία Chef’s Choice Awards 2022 και ανήκει πλέον επίσημα στις πρώτες ύλες που προτιμούν στις δημιουργίες τους οι Έλληνες Σεφ. Η αξιολόγηση των υποψήφιων προϊόντων έγινε μέσα από «τυφλή» μαγειρική δοκιμασία στην εκπαιδευτική κουζίνα των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου οι καταξιωμένοι Σεφ της Κριτικής επιτροπής, τα χρησιμοποίησαν για τις μαγειρικές τους δημιουργίες. Μετά το τέλος της μαγειρικής δοκιμής, οι σεφ διάβασαν και τον φάκελο των υποψηφιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη βαθμολογία των υλικών. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης που έλαβαν υπόψη τους, είναι η καινοτομία και η λύση που προσφέρει στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων κάθε προϊόν, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η εμφάνιση και η αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις παραγωγής.
          Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση του προϊόντος, από τους επαγγελματίες της εστίασης, που έρχεται να συμπληρώσει τις πρόσφατες διακρίσεις του ADELΦΟS στους διαγωνισμούς ποιότητας ATHENA International Olive Oil Competition και BERLIN Global Olive Oil Awards 2022. Η νίκη αυτή, επαληθεύει ότι πράγματι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας, φρουτώδες, μέσης έντασης, μέτρια πικάντικο και πικρό, με το ντελικάτο άρωμα της Ζάκρου, είναι ο ADELΦΟS του μάγειρα και της μαγείρισσας, αλλά και κάθε λάτρη της μαγειρικής, γιατί, λόγω του ισορροπημένου χαρακτήρα του, λειτουργεί ευέλικτα ως φόντο ή και μοναδική πινελιά του γαστρονομικού οράματος, χωρίς να επισκιάζει τις γεύσεις κάθε πιάτου. Ως εκ τούτου, τιμάται από ορισμένες από τις πιο δημιουργικές κουζίνες του κόσμου.
          Πάνω από 500 μέλη του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου με τις οικογένειες τους, καλλιεργούν ελιές Κορωνέικης ποικιλίας εντός των ορίων του Γεωπάρκου Σητείας, με σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμογή μοντέλου ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με τη στήριξη της επιστήμης. Η αφοσιωμένη εξειδίκευση τους στην ελαιοκαλλιέργεια, έχει αναδείξει την Ζάκρο, σε «Πολιτεία Ελαιολάδου», μια κοινότητα με συνεχή εξέλιξη γνώσεων και συνεργασία. Ο Συνεταιρισμός από τη γέννηση του το 1936, αλληλεπιδρά ενεργά με την κοινότητα. Η ομοψυχία των παραγωγών όπως και οι μακρόχρονες σχέσεις φιλίας με τους επισκέπτες της Ζάκρου και καταναλωτές του ελαιόλαδου της, ενέπνευσαν την σχεδίαση της σειράς «ADELΦΟS» με σήμα το Μινωικό δελφίνι, διαχρονικό σύμβολο φιλίας και χαράς αλλά και σύμβολο της ηλιόλουστης Μεσογείου και των ποντοπόρων ταξιδιών εμπορίου και αναψυχής, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που συνδέουν την καλή τροφή με όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω