Ροή Ειδήσεων

Διασυνδέσεις λιμένων Χανίων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 25 δευτ.]

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων για την αναγκαιότητα προώθησης ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου της νησιωτικής επιχειρηματικότητας των Χανίων, το οποίο οφείλει να βασιστεί σε ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη, η οποία οφείλει να εκπονηθεί με την αξιοποίηση και του ακαδημαϊκού πλούτου των Χανίων, αποτέλεσε το επίκεντρο σύσκεψη εργασίας του Επιμελητηρίου με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Μανώλη Κουτουλάκη και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
          Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» των Χανίων οφείλει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την πρόοδο της Οικονομίας, καθώς το 25% του τοπικού Α.Ε.Π. προέρχεται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό απαιτείται στρατηγική μελέτη και σχέδιο, τα οποία οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν εμπράκτως σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων, όπως και τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Οικονομίας των Χανίων.
          Ειδική ενημέρωση έγινε από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα έργα αναβάθμισης πέντε λιμανιών της Π.Ε. Χανιών, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα έργα αυτά αφορούν το λιμάνι της Σούδας, το λιμάνι Σφακών, το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης, το λιμάνι της Γαύδου και το λιμάνι της Παλαιοχώρας.
          Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, εξετάστηκαν οι προοπτικές και τρόποι για την αναβάθμιση μερικών από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας ανάγκης δημιουργίας ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου (master plan) για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη» του ναυτικού Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, από πλευράς Επιμελητηρίου Χανίων τέθηκαν ως μερικοί βασικοί πυλώνες:
● Κατασκευή Σύγχρονης Μαρίνας με Δυνατότητα Φιλοξενίας Super & Mega Yachts στην Πρωτεύουσα των Χανίων.
● Ολοκλήρωση του Υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κισσάμου.
● Αναβάθμιση του Λιμανιού της Σούδας σε Λιμάνι Αφετηρίας (Home Port) Κρουαζιέρας με Ολοκλήρωση του Επιβατικού Σταθμού και της Επέκτασης της Προβλήτας «ΑΔΡΙΑΣ» σε Συνδυασμό με την Επένδυση στο Νέο Ραντάρ Προσέγγισης και την Οδική Διασύνδεση του Αεροδρομίου Χανίων.
● Θαλάσσια Εμπορευματική Διασύνδεση των Χανίων και της Κρήτης με τη Βόρεια Αφρική.
          Παράλληλα, από πλευράς Επιμελητηρίου Χανίων παρουσιάστηκε στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση της αειφορίας και της προστασίας της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, και συμφωνήθηκε να αναζητηθούν τρόποι ενεργού συμμετοχής και της Πολιτείας στην προστασία αυτής και άλλων προστατευόμενων παράκτιων περιοχών του φυσικού πλούτου των Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω