Διασυνοριακά έργα ενεργειακής υποδομής ΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για βασικά διασυνοριακά έργα ενεργειακής υποδομής της ΕΕ αξίας έως 850 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ δημοσιεύει σήμερα η Επιτροπή. Διοργανώνεται από την Εκτελεστική Υπηρεσία για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA), η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε έργα που περιλαμβάνονται στον πρόσφατα εγκεκριμένο κατάλογο Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCIs) και Έργων Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος (PMIs) – ο πρώτος κατάλογος που εγκρίθηκε βάσει της αναθεωρημένης Κανονισμός ΔΕΔ-Ε. Αυτό θα σημαίνει ότι νέες κατηγορίες έργων, όπως τα υπεράκτια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και τα έργα υδρογόνου, θα είναι επιλέξιμες για στήριξη για πρώτη φορά.
          Η συγκεκριμένη πρόσκληση, που ορίζεται στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης για την Ενέργεια Συνδέοντας την Ευρώπη για την Ενέργεια (CEF Energy), προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης συγχρηματοδοτούμενων επιχορηγήσεων συνολικής αξίας έως 850 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
          Η πρόσκληση αφορά προτάσεις χρηματοδότησης για μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες και θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Οκτωβρίου 2024 (17.00 CET). Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις αρχές του επόμενου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω