Διασυνοριακή πλατφόρμα συναλλαγών

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και τέσσερις κεντρικές τράπεζες ολοκλήρωσαν με επιτυχία πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) από εμπορικές τράπεζες για διασυνοριακές συναλλαγές σε πραγματική αξία, ως μέρος του Project mBridge. Είκοσι τράπεζες στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, την ηπειρωτική Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα mBridge για να πραγματοποιήσουν 164 συναλλαγές πληρωμών και συναλλάγματος συνολικού ύψους άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων.
          Σκοπός του Project mBridge είναι μια αποτελεσματική, χαμηλού κόστους, συμβατή με τους κανονισμούς και επεκτάσιμη λύση διασυνοριακών πληρωμών με το CBDC στον πυρήνα του. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε διαφορετικές δικαιοδοσίες και νομίσματα, για να διερευνήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής και την εφαρμογή του CBDC σε διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ εμπορικών τραπεζών. 
          Το έργο αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών πειραματισμού με νέες τεχνολογίες για την παροχή γρηγορότερων, φθηνότερων και ασφαλέστερων διασυνοριακών πληρωμών και διακανονισμών, μια προτεραιότητα που προσδιορίζεται από την G20.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω