Διασύνδεση Έρευνας & Οινοποιίας

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (ΙΒΟ) της Περιφέρειας Κρήτης, για τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιείων Κρήτης το πρώτο «Δωμάτιο Συνεργασίας», μια συνάντηση μεταξύ των Οινοποιών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μας και στοχευμένων εργαστηρίων των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης, μελών του ΙΒΟ.
          Σκοπός της εν λόγω δράσης ήταν η συζήτηση των αναγκών και των προβλημάτων των οινοποιείων του νησιού και η αναζήτηση κοινού εδάφους συνεργασίας με τα ερευνητικά εργαστήρια προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυσή τους. Κατά την πρώτη αυτή συζήτηση προέκυψαν οι άξονες πάνω στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν οι επιχειρήσεις με τα εργαστήρια, ενώ θα ακολουθήσει περαιτέρω συνεργασία.
          Το πρώτο «Δωμάτιο Συνεργασίας» αποτελεί πιλότο για επόμενες συναντήσεις με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την ανίχνευση αναγκών, τη διάχυση πληροφοριών, τη διατύπωση προβλημάτων και την παρουσίαση λύσεων, μεταξύ των μελών του επιχειρηματικού κόσμου και του ερευνητικού –ακαδημαϊκού ιστού της Κρήτης, μέσα από μια ελεύθερη διαδικασία- συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω