Διαχείριση Ενετικών Τειχών Ηρακλείου & Νεωρίων

[χρόνος ανάγνωσης 48 δευτερόλεπτα]

Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ηρακλείου, πρότεινε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.
Η Επιτροπή θα εξετάσει προγραμματική σύμβαση που θα αφορά την παραχώρηση με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις την διαχείριση των Τειχών στον Δήμο. Η μελέτη θα εκπονηθεί από τον Δήμο και θα αποσταλεί στο Υπουργείο για επεξεργασία, με στόχο τον Μάιο του 2024, στο Ηράκλειο, να υπογραφεί η συμφωνία παραχώρησης.  
          Ειδικότερα πρόκειται να αποδοθούν στον Δήμο Ηρακλείου συνολικής έκτασης 350 στρεμμάτων, μαζί με τις αστικές πύλες, τις στρατιωτικές στοές, τις χαμηλές πλατείες, τους προμαχώνες, τους επιπρομαχώνες και την τάφρο.
          Παραμένει ανοιχτή η συζήτηση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, για ζητήματα, όπως είναι οι αθλητικοί χώροι επί των Τειχών, οι χώροι στάθμευσης στην τάφρο, οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου σε περιοχές εντός των Τειχών (λ. Καλοκαιρινού, Αγία Τριάδα, κ.α.), το κτήριο Μίνως, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου κ.α.
          Η Υπουργός αναφερόμενη στα Νεώρια, ανέφερε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και εγκεκριμένη από το Κ.Α.Σ., το επόμενο δίμηνο αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης, ενώ κοινή βούληση του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου είναι ενταχθεί το έργο σε κάποιο από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω