Διεθνές Οικολογικό Σχολείο «Πράσινη Ενορία»

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Στα πλαίσια των άοκνων προσπαθειών της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) για ανάπτυξη «Πράσινων Ενοριών», οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2014, θα πραγματοποιηθεί, με φυσική παρουσία, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, 11-18 Νοεμβρίου 2023, Διεθνές Οικολογικό Σχολείο με συμμετέχοντες από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Διοργανωτής είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (World Council of Churches – WCC) και η ΟΑΚ. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν ζητήματα: Κλιματικής Δικαιοσύνης, Ύδατος και Διατροφής.
            Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η 16η Σεπτεμβρίου 2023 και θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν αποκλειστικά και μόνο αυτοί/αυτές που η αίτησή τους έχει εγκριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, λόγω των σχετικών διεθνών διαδικασιών.
            Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συμμετοχή των κληρικών και όσων διακονούν τις Ενορίες του θα εκτιμηθεί δεόντως καθώς θα δοθεί σχετικό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.
       Η ΟΑΚ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η, με ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος, που η ηλικία του/της είναι από 18 έως 30 ετών και έχει καλή γνώση της αγγλικής, να ακολουθήσει προσεκτικά τις οδηγίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και να κάνει αίτηση, αποκλειστικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου, που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες: https://www.oikoumene.org/events/wcc-eco-school-for-europe-and-north-america-region
            Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σχετικό Σχολείο στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω