Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειολόγων

Το κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειολόγων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 12-17 Ιουνίου 2022, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, από την ομώνυμη επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Ηφαιστειολογίας και Χημείας του Εσωτερικού της Γης (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior – IAVCEI) και την Επιτροπή Πόλεων και Ηφαιστείων (Cities and Volcanoes Commission – CAV).
          Το 11ο Συνέδριο Cities on Volcanoes με τίτλο «Volcanoes and Society: environment, health and hazards». Ηφαίστεια και Κοινωνία: περιβάλλον, υγεία και κίνδυνοι, θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο.
          Το συνέδριο που διοργανώνεται με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή, θα λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας των Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών με τα επιτελεία διαχείρισης Κρίσεων και Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση του ηφαιστειακού κινδύνου.
          Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας από όλο τον κόσμο που έχουν διαχειριστεί θέματα ηφαιστειακού κινδύνου με πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις στο Krakatoa (Ινδονησία), στο White Island (Νέα Ζηλανδία), στο Taal (Φιλιππίνες), στο Stromboli (Ιταλία), στο Fagradalsfjall (Ισλανδία) στο La Palma (Κανάριες Νήσοι), στο Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai (Ειρηνικός ωκεανός) και αλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω