Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 30 δευτ.]

Με τιμώμενη την Λογοτεχνία των ΗΠΑ, με νέες συνεργασίες και προοπτικές στην παγκόσμια αγορά βιβλίου ξεκίνησε η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.
Από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023 η ΔΕΒΘ θα φιλοξενήσει, σε 4 κτίρια και 14 αίθουσες των εγκαταστάσεων της Helexpo (12,13, 14, 15), περισσότερους από 600 Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του βιβλίου και σχεδόν 500 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.200 ομιλητών.  
          Η ΔΕΒΘ φέτος τιμά την Αμερικανική Λογοτεχνία, με στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές και την αγορά βιβλίου των ΗΠΑ, μέσα από προσκλήσεις συγγραφέων, εκδοτικών οίκων και προσωπικοτήτων του πολιτισμού και των γραμμάτων. Η ανταπόκριση από την πλευρά των Αμερικάνων υπήρξε εντυπωσιακή καθώς στο Αμερικανικό Περίπτερο συμμετέχουν 22 σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων: Abrams Books Publishing Company, Insight Editions, Macmillan Publishers, MoMa Publications, Penguin Random House, The Quarto Group, Yale University Press, Harvard University Press, κ.ά.
          Επιπλέον, το Ελληνικό κοινό θα συναντήσει στις αίθουσες της ΔΕΒΘ σημαντικούς αμερικανούς συγγραφείς που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων οι  James Wood (ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ), Claire Messud  (ΔΑΡΔΑΝΟΣ-GUTENBERG), Richard Jackson (ΕΣΤΙΑ), καθώς και οι συγγραφείς:  Nell Zink,  Saskia Vogel,  Meg Rosoff, και Ismini Lamb προσκεκλημένοι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.  
          Τον πολυβραβευμένο Γάλλο, Αϊτινής καταγωγής, συγγραφέα Makenzy Orcel και φιναλίστ του σημαντικού βραβείου Γκονκούρ 2022 αλλά και τον Mohamed Mbougar Sarr από Σενεγάλη, νικητή του Γκονκούρ 2021, θα συναντήσει το ελληνικό κοινό στη ΔΕΒΘ καθώς και πέντε ακόμη σημαντικούς Γάλλους συγγραφείς που έχει προσκαλέσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας: Christel Espié, Murielle Szac, Christophe Cazenove, Bruno Doucey, François Thomazeau.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω