Ροή Ειδήσεων

Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού

Την λειτουργία μόνιμης Διεθνούς Έκθεσης Ειδικών και Θεματικών Μορφών Τουρισμού στο υπό ίδρυση Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης προτείνει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ειδικότερα ο ΤΟΠ πρότεινε, πέραν του προβλεπόμενου στην αρχική μελέτη Πολυχώρου στον οποίον πρόκειται να φιλοξενούνται επιχειρηματικές συναντήσεις, επιχειρηματικά συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και ποικιλόμορφα πολιτισμικά γεγονότα, την δέσμευση ειδικού χώρου για την λειτουργία μόνιμης Διεθνούς Έκθεσης Ειδικών και Θεματικών Μορφών Τουρισμού, πρόταση την οποία τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού απεδέχθησαν με ενθουσιασμό και θα προβούν σε ενέργειες ένταξής της στην υπό εξέλιξη μελέτη.
Ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος επεσήμανε: «Η πρόταση περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου Διεθνούς Ενδιαφέροντος με αντικείμενο το θεματικό τουριστικό προϊόν και απώτερο στόχο το  κλείσιμο σημαντικών τουριστικών συμφωνιών και άμεσων πωλήσεων, ενώ στους εκθέτες θα περιλαμβάνονται τουριστικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες τροφίμων και ποτών, εταιρίες άθλησης και περιπέτειας, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και φορείς που θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν την φυσική και ιστορική κληρονομιά, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα των προορισμών. Η θέσπιση ενός μόνιμου Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ειδικών και Θεματικών Μορφών Τουρισμού στην Μεγαλόπολη, θα βοηθήσει στην ανάδειξη του θεματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος με βάση τις νέες τάσεις ταξιδιού που έχουν διαμορφωθεί στην μετά covid-19 εποχή, στην ενίσχυση της εθνικής στρατηγικής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τουρισμό 365 ημέρες στην Ελλάδα και στην βιώσιμη αναπτυξιακή μετάβαση της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης στη νέα εποχή.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης  Νίκας, η αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. και Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μαρiνάκος, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ο.Π. και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτρης Πολλάλης και ο συνεργάτης του Τ.Ο.Π. σε θέματα προβολής και προώθησης κ. Ανδρέας Μπάκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω