Ροή Ειδήσεων

Διεθνής Πλατφόρμα Επιδοτήσεων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Στην λειτουργία Πλατφόρμας Επιδοτήσεων (JSP), προχώρησαν από κοινού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (WBG) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).  
            Σκοπός, σύμφωνα με τους οργανισμούς, είναι να αυξήσει τη διαφάνεια σχετικά με τη χρήση των επιδοτήσεων σε όλες τις οικονομίες και τους τομείς και να χρησιμεύσει ως «υπηρεσία μίας στάσης» για πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις που διατηρούνται αντίστοιχα από αυτούς τους οργανισμούς. Κάθε οργανισμός χρησιμοποιεί τον δικό του ορισμό, μεθοδολογία και κάλυψη για τις πληροφορίες που διατηρεί. Έτσι, οι χρήστες της πύλης θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις διαφορές όταν χρησιμοποιούν δεδομένα και πληροφορίες από κάθε οργανισμό.
            Η βελτίωση της διαφάνειας είναι ένα θεμελιώδες πρώτο βήμα για να συνεργαστούν περισσότερο οι κυβερνήσεις στον τομέα των επιδοτήσεων. Η καλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας, του μεγέθους, του σχεδιασμού και των επιπτώσεων των μέτρων επιδότησης θα μπορούσε να διευκολύνει και να επιταχύνει τις συζητήσεις για την ενίσχυση των πολυμερών κανόνων.
            Επισημαίνουν ακόμη ότι η αντίληψή για τις επιδοτήσεις παραμένει άνιση και ελλιπής· ενώ οι πληροφορίες για ορισμένους τομείς είναι σχετικά ανεπτυγμένες, σε άλλους παραμένουν σε προγενέστερο στάδιο. Η κάλυψη σημαντικών κενών στις γνώσεις σχετικά με το τοπίο των επιδοτήσεων απαιτεί την οικοδόμηση μεγαλύτερης διαφάνειας από τις κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο και μέσω διεθνών φόρουμ. Οι διεθνείς οργανισμοί που επενδύουν στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις επιδοτήσεις μπορούν επίσης να κάνουν περισσότερα, ατομικά και συλλογικά, για τον εντοπισμό και τη μέτρηση των επιδοτήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω