Ροή Ειδήσεων

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Ο Μαρκ Κάβεντις σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας, με περισσότερες από 150 νίκες στο παλμαρέ του και 52 πρωτιές σε ετάπ των τριών μεγάλων γύρων, είναι ο επίσημος Πρεσβευτής της διοργάνωσης του International Tour of Hellas.
Στο παλμαρέ του σπουδαίου Βρετανού σπρίντερ βρίσκονται οι φανέλες των πόντων και στα τρία grand tours, εκείνη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2011 και πολλές ακόμα διακρίσεις. Στα τεράστια κατορθώματα του Κάβεντις ανήκουν και οι 34 νίκες σε ετάπ του γύρου Γαλλίας, αριθμός που την καθιστά την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μαζί με εκείνη του θρυλικού Έντι Μερξ.
Πέρα από τον δρόμο, ο Βρετανός ποδηλάτης μετράει σημαντικές επιτυχίες και στην πίστα. Εκεί, φόρεσε τη φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Madison τρεις φορές (2005, 2008, 2016), ενώ κατέκτησε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο omnium το 2016 στο Ρίο.
Σημειώνεται ότι την Κρήτη, απ’ όπου ξεκινάει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης, και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Κρήτη θα έχει την τιμητική της στο πρώτο ΕΤΑΠ, που θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο στις 26 Απριλίου 2022 με την παρουσίαση των ομάδων, θα διατρέξει το Ρέθυμνο και θα καταλήξει στα Χανιά.
Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναβάθμιση της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα μας. Ταυτόχρονα αναμένεται να προβάλει τις φυσικές ομορφιές αλλά και τα πολιτιστικά μας μνημεία ανά τον κόσμο, καθώς το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική κάλυψη από πολλές χώρες εντείνεται καθημερινά.
Τον κ. Λεβεντάκη πλαισίωσαν ο Διευθυντής Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, ο Υπεύθυνος των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου και ο Συντονιστής σηματοδότησης διαδρομών Γιάννης Δαφούλης για να ολοκλήρωσαν την επισκόπηση των διαδρομών αλλά και να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους υποψηφίους χώρους που θα φιλοξενήσουν της Παράλληλες δράσεις του Γύρου. Πρόκειται για τις Δράσεις που παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες κάθε πόλης να γίνουν και αυτοί μέρος της διοργάνωσης με στόχο να κινητοποιηθούν στη χρήση του ποδηλάτου τόσο αγωνιστικά όσο και ως μέσο αστικής μετακίνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω