Διεθνής τεχνολογικός διαγωνισμός ψηφιακών νομισμάτων

Το Κέντρο Καινοτομίας της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και η Τράπεζα Ινδονησίας εγκαινίασαν την τρίτη πρωτοβουλία G20 TechSprint ως μία από τις παράπλευρες εκδηλώσεις της Προεδρίας της Ινδονησίας της G20, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων λύσεων για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC).
            Σημειώνεται πως το BIS Innovation Hub και η Bank Indonesia έχουν δημοσιεύσει τρεις κατηγορίες προβλημάτων για το TechSprint 2022:
• Δημιουργία αποτελεσματικών και ισχυρών μέσων έκδοσης, διανομής και μεταφοράς CBDC. Υπάρχει ανάγκη βελτιστοποίησης διαφόρων διαδικασιών. Νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα προγραμματισμού χρημάτων, θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην παροχή νέων και καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες.
• Ενεργοποίηση χρηματοοικονομικής ένταξης: Τα CBDC προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να εμβαθύνουν τη χρηματοοικονομική ένταξη και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μη τραπεζικοί και οι υποτραπεζικοί.
• Βελτίωση της διαλειτουργικότητας: Τα CBDC μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση και την ενεργοποίηση συνδέσεων και συνδέσεων στα συστήματα πληρωμών, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα.
          Το G20 TechSprint Initiative 2022 είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για τη διερεύνηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη αιχμής βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων. Είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το φετινό «hackathon» προσκαλεί παγκοσμίος καινοτομίες που θα αναπτύξουν νέες λύσεις για την έκδοση και διανομή CBDC.
          Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας την καθορισμένη πλατφόρμα hackathon APIX, η οποία διευκολύνει την εγγραφή, την κατασκευή πρωτοτύπων και την ηλεκτρονική κρίση των προτάσεων έργων.
          Η περίοδος εγγραφής στο G20 Techsprint 2022, για υποβολή προτάσεων είναι έως 20 Μαΐου 2022, όπου οι ομάδες που συμμετέχουν υποβάλλουν πλήρως ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση μιας από τις κύριες δηλώσεις προβλημάτων.  Έως στις 15 Ιουνίου 2022, οι προτάσεις θα εξεταστούν και θα επιλεγούν από ειδικούς στο BISIH, δημοσιεύοντας προεπιλεγμένη λίστα, όπου οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν σε μια εκδήλωση για να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα τις λύσεις που προτείνουν.
          Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης των λύσεων θα πραγματοποιηθεί στο τρίμηνο Ιούνιο έως Αύγουστο 2022 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αξιολόγησης στην πλατφόρμα APIX την 31η Αυγούστου.
          στις 14 Οκτωβρίου 2022 θα ανακοινωθούν οι νικητές από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που συγκλήθηκε από την Bank Indonesia. Οι νικητές για κάθε κατηγορία θα λάβουν ένα έπαθλο 770.000.000 IDR (περίπου 53.000 $ ΗΠΑ). Όλα τα έργα του προεπιλεγμένου καταλόγου λαμβάνουν επιδότηση 145.000.000 IDR (περίπου 10.000 $ ΗΠΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω