Διεξαγωγή Αυτοδιοικητικών Εκλογών

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Από τις 7 το πρωί οι εκλογείς προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί έως τις 7 το βράδυ. Το εκλογικό σώμα αποτελούν 9.775.181 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων οι 465.218 ψηφίζουν για πρώτη φορά και οι 17.957 είναι ευρωπαίοι πολίτες.
          Ο εκλογικός συνδυασμός για να εκλεγεί στην Δημοτική Αρχή χρειάζεται να λάβει ποσοστό του 43% συν μία ψήφο των ψηφισάντων αλλιώς θα επαναληφθεί η διαδικασία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ανάμεσα στις δύο πρώτες παρατάξεις σε ποσοστό ψήφων. Οι νέες αρχές που θα προκύψουν από τις δύο εκλογικές διαδικασίες αναλαμβάνουν την θητεία τους από την 1η Ιανουαρίου 2024 η οποία είναι πενταετής και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.
          Οι ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων που είναι εγγεγραμμένοι. Επισημαίνεται ότι στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα.  
          Οι ψηφοφόροι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας ενώ για όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας χρειάζεται η υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Πηγή GRPRESS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω