Ροή Ειδήσεων

Διεπιστημονικό Σεμινάριο Τηλεκπαίδευσης Φοιτητών

Δωρεάν Διεπιστημονικό Σεμινάριο με τίτλο «Τηλεκπαίδευση εκτάκτου ανάγκης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η οπτική των φοιτητών -τριών και οι προσδοκίες τους για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην μετα-Covid εποχή» διοργανώνει την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:00, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Εισηγητής θα είναι ο Γιάννης Ζαϊμάκης, Καθηγητής στην Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Κοινότητας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης και σχολιάστριες οι Aθηνά Σκουλαρίκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Κατερίνα Κούτρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η εισήγηση επιχειρεί να αναδείξει τους τρόπους βίωσης, κατανόησης και νοηματοδότησης των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Κρήτης από την πρωτόγνωρη εμπειρίας της τηλεκπαίδευσης σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημία. Στην εισήγηση αναλύεται ο ορίζοντας των αντιλήψεων και των προσδοκιών της φοιτητικής κοινότητας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη μετα-Covid εποχή. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν μια πανσπερμία απόψεων που κυμαίνονται: από τεχνοσκεπτικιστικές αντιλήψεις που προβληματοποιούν τις βιοπολιτικές της ψηφιακής μάθησης και διεκδικούν την επιστροφή στην κανονικότητα της ενσώματης εκπαίδευσης, σε αμφίσημες θέσεις που προσβλέπουν σε ένα μικτό μοντέλο μάθησης με κυρίαρχη τη δια ζώσης διδασκαλία και σε προωθημένες τεχνοφιλικές αντιλήψεις που προσβλέπουν σε ένα φουτουριστικό Πανεπιστήμιο βασισμένο στη ψηφιακή επικοινωνία και εκπαίδευση. Επιπλέον, η ανάλυση αναδεικνύει ψηφιακά χάσματα ανάμεσα σε όσους έχουν ενδεδειγμένο ψηφιακό εξοπλισμό, διαθέσιμο χώρο και δεξιότητες και όσους δεν έχουν και τη σύνδεση των ψηφιακών διακρίσεων με ευρύτερες κοινωνικές ανισότητες με όρους κοινωνικο-επαγγελματικού στάτους, μορφωτικού κεφαλαίου και φύλου. Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση ενός διαλόγου στο ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη αξιολόγηση και την ορθολογική διαχείριση της ψηφιακής εκπαίδευσης στο κοινωνικό Πανεπιστήμιο του μέλλοντος.
Η διαδικτυακή παρακολούθηση του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου zoom: https://zoom.us/j/96890607119…
Meeting ID: 968 9060 7119
Passcode: 328130
Η σελίδα του Σεμιναρίου στο Facebook είναι: www.shorturl.at/dgCDW
Για το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου δείτε εδώ:
http://www.soc.uoc.gr/…/diepistimoniko-seminario-tis…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω