Διορισμός δικαστών ΕΕ

Οι αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διόρισαν εννέα δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου.
Ειδικότερα ο κ. Lauri Madise, ο κ. Iko Nõmm (Εσθονία), η κα Άννα Μαρκουλλή, ο κ. Σάββας Παπασάββας (Κύπρος), η κα Tuula Pynnä και ο κ. Heikki Kanninen (Φινλανδία) διορίστηκαν εκ νέου δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου για θητεία που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και λήγει στις 31 Αυγούστου 2028. Οι διορισμοί αυτοί εντάσσονται στο πλαίσιο της μερικής ανανέωσης του Γενικού Δικαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί το 2022 και αφορά τις θέσεις 26 δικαστών.
Επίσης ο κ. Damjan Kukovec (Σλοβενία) διορίστηκε δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου για την περίοδο από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης διορισμού έως τις 31 Αυγούστου 2025.Ο διορισμός έγινε στο πλαίσιο του τρίτου σταδίου της μεταρρύθμισης του Γενικού Δικαστηρίου, το οποίο συνεπάγεται τον διορισμό εννέα επιπλέον δικαστών στο Γενικό Δικαστήριο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, πέντε εκ των οποίων με θητεία που λήγει στις 31 Αυγούστου 2025.
Τέλος ο κ. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Ελλάδα) διορίστηκε δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου για την περίοδο από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης διορισμού έως τις 31 Αυγούστου 2022. Η κα Suzanne Kingston (Ιρλανδία) διορίστηκε δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου για την περίοδο από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης διορισμού έως τις 31 Αυγούστου 2025. Οι διορισμοί αυτοί ακολουθούν τον διορισμό του κ. Δημήτριου Γρατσία (Ελλάδα) ως δικαστή του Δικαστηρίου και του κ. Anthony Collins (Ιρλανδία) ως γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου από τις 7 Οκτωβρίου 2021. Επομένως, καθένα από τα δύο αυτά κράτη μέλη έπρεπε να προτείνει υποψήφιο για την κενή θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου για το υπόλοιπο της αντίστοιχης θητείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω