Ροή Ειδήσεων

Διορισμός Προέδρου ESMA

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της Verena Ross ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority – ESMA). Η κα Ross θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2021. Η θητεία της θα διαρκέσει για μια πενταετία και μπορεί να παραταθεί μία φορά.
Για τον διορισμό νέου προέδρου, η ESMA είχε επιλέξει τρεις υποψηφίους για τη θέση. το Συμβούλιο διόρισε την κ. Ross αφού επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Verena Ross είναι κάτοχος πτυχίου σε κινεζικές σπουδές και οικονομικά και μεταπτυχιακό στα οικονομικά. Πριν υποβάλει αίτηση για τη θέση του προέδρου της ESMA, εργάστηκε ως εκτελεστική διευθύντρια για δέκα χρόνια. Πριν από αυτό, η κα Ross κατείχε πολλές ανώτερες θέσεις στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου.
          Υπενθυμίζεται ότι η ESMA είναι ανεξάρτητη χρηματοπιστωτική αρχή της ΕΕ με έδρα το Παρίσι, υπεύθυνη για την εποπτεία τίτλων και κεφαλαιαγορών. Μαζί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB), την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), διαμορφώνει το ευρωπαϊκό σύστημα χρηματοπιστωτικής εποπτείας που εισήχθη το 2010 για την αντιμετώπιση των κινδύνων που αποκαλύπτουν τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κρίση. Τα καθήκοντα της ESMA περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των κινδύνων για τους επενδυτές, τις αγορές και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την προώθηση της σύγκλισης των πρακτικών εποπτείας και την άμεση εποπτεία των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Ενημερώνει τακτικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις δραστηριότητές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω