Ροή Ειδήσεων

Δράσεις Μουσείου Καζαντζάκη

Το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη συμμετέχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δυο ανοιχτές και δωρεάν δράσεις, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Επίσης, κατά την ίδια τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, η είσοδος στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου θα είναι δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου 9.00 – 17.00.
          Ειδικότερα το Σάββατο 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου προσβασιμότητας «Καζαντζάκης για όλους». Το έργο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο. Κατά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση σε μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο δηλώσει συμμετοχή.
          Την Κυριακή 22 Μαΐου, το Μουσείο Καζαντζάκη θα πραγματοποιήσει το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Φτάσε όπου δε μπορείς». Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για γονείς με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Μέσα από τα αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και την απτική διαδρομή της Μόνιμης Έκθεσης του μουσείου, οι συμμετέχοντες θα «ανακαλύψουν» την οπτική αναπηρία και την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στους μουσειακούς χώρους.
          Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής και οι κρατήσεις θέσεων στα: [email protected] ή 2810741689.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω