Ροή Ειδήσεων

Δράσεις Τουρισμού Ρεθύμνης

Το κλείσιμο μιας, αρχικά, αβέβαιης τουριστικής σαιζόν, εξελίσσεται για το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης σε μια δυναμική περίοδο με συνεχή ροή δράσεων, διοργανώσεων και επαφών, υπογραμμίζει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης.
Επίσης επισημαίνει ότι τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα του διμήνου, το 3ο TRIMORE M.T. Rethymno ISOMAN (24-26 Σεπτεμβρίου 2021) με παγκρήτιες και πανελλήνιες συμμετοχές, καθώς και το Golden Age Festival (3-8 Οκτωβρίου 2021) με συμμετοχή αθλητών από 16 χώρες, έδωσαν την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν, ενώ ταυτόχρονα, η άψογη διοργάνωσή τους, αποτέλεσε μια εξαιρετική προβολή της χώρας μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενισχύοντας την εικόνα του Ρεθύμνου ως προορισμό εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, όπως ο Αθλητικός Τουρισμός και ο Ασημένιος (Senior) Τουρισμός.
Στο πλαίσιο επίσκεψης Ιταλών αιμοδοτών, ακολούθησε η Λαμπαδηδρομία για τον Εθελοντισμό Αιμοδοσίας, στις 9 Οκτωβρίου 2021. Τους αιμοδότες συνόδευσε η Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος, ενώ ξεκίνησε νέα συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης με την Τοσκάνη, σχετική με τον Θεματικό Τουρισμό.
Παράλληλα, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, ιδιαίτερα σημαντική αποτέλεσε η παρουσία του Δήμου μας για πρώτη φορά στην Έκθεση Top Resa στο Παρίσι (5-8 Οκτωβρίου 2021), καθώς είχε προγραμματιστεί σειρά επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι σκιαγράφησαν με σαφήνεια το νέο προφίλ των σύγχρονων Γάλλων ταξιδιωτών και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και για προοπτικές συνεργασίας. Εκτός από ενδελεχείς συζητήσεις σχετικά με την πανδημία και τις συνέπειές της στον Τομέα της Φιλοξενίας, προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τις απαιτήσεις των επισκεπτών και την οργάνωση του ταξιδιού τους, τις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν δυναμικά στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών μέσω του Τουρισμού.
Επαφές και προοπτικές συνεργασίας υπήρξαν με επαγγελματίες του Τουρισμού τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλα κράτη, ενώ, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ειδικά θέματα Τουρισμού και, μετά από επίσημη πρόσκληση, συμφωνήθηκε να επισκεφθούν σύντομα την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Τέλος, σε μια δυναμική παρουσία του Δήμου Ρεθύμνης στη 19η Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης, το Ρέθυμνο ως τουριστικός προορισμός με ισχυρή παρουσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια, είχε την ευκαιρία να προβάλει σε δεκάδες συνέδρους από όλη την Ευρώπη τη δράση του σχετικά με τη θεματική Προκλήσεις των Περιφερειακών Νησιωτικών Περιοχών στη μετά-Covid Ανάκαμψη.
Επόμενη Αγορά-στόχος για τον Δήμο Ρεθύμνης αποτελεί η Αμερική, καθώς, στις 12 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ASTA Ελλάδας και Κύπρου, κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, σχετικά με τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων για την προβολή του Ρεθύμνου στην Αμερική, ενώ, ακολουθεί στις 25-27 Οκτωβρίου 2021, η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στo Virtual Greek Luxury and Gastronomy Workshop με προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) με φορείς Τουρισμού και δημοσιογράφους των ΗΠΑ.
Επιπλέον, προγραμματίζεται συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τα Σώματα Ασφαλείας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, άσκηση και προετοιμασία όλων για κάθε ενδεχόμενο, προτάσσοντας πάντα την κοινή ασφάλεια, και προσπαθώντας συντονισμένα να δημιουργήσουμε μια άψογη φθινοπωρινή σαιζόν, η οποία, ελπίζουμε, ότι θα επιμηκύνεται προοδευτικά.
Παράλληλα, στις 25 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Μυλοποτάμου η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των Επιτροπών Τουρισμού του Νομού Ρεθύμνης, συνεχίζοντας έτσι τον κύκλο συνεργασίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, με προοπτική για εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς η άμεση ενημέρωση και ο ουσιαστικός διάλογος πάνω στα θέματα που απασχολούν τον εκάστοτε Δήμο, προσφέρουν τη δυνατότητα για εύρεση λύσεων, αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσχερειών και αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής του Νομού μας, πάντα με στόχο τη βελτίωση και την ανάδειξη του κοινού και πολύτιμου τουριστικού μας προϊόντος.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος 2021 εξελίχθηκαν σε μια περίοδο πολύ δυνατή, γεμάτη δράσεις, διοργανώσεις και επαφές.
Συγχαίρουμε όλους τους διοργανωτές των πελώριων διοργανώσεων που εμπλούτισαν το τουριστικό μας προϊόν με σοβαρότητα και ασφάλεια. Η σύμπραξη Διοργανωτών, Φορέων, Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας και Εθελοντών στέφθηκε με επιτυχία για άλλη μια φορά, δίνοντας πολύτιμη υπεραξία στον τουριστικό μας προορισμό και στην οικονομική αλυσίδα του τόπου μας.
Καθώς  η σαιζόν  συνεχίζει να είναι τουριστικά πλήρης, οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενεργοί σε όλους τους τομείς της Αγοράς για να μη χαθεί η αξιοποίηση αυτής της υπεραξίας για το μέλλον, ενώ, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ετοιμότητα και χωρίς να επηρεαστούν οι διαμονές των επισκεπτών μας.
Οφείλουμε όλοι, πολίτες, επιχειρηματίες και φορείς, να συνεχίσουμε να είμαστε οι άψογοι οικοδεσπότες, οι οποίοι συνεχώς βελτιώνουν και εξελίσσουν το τουριστικό τους προϊόν, με σωστή συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον και τους επισκέπτες μας, αλλά πάνω απ’ όλα, με σεβασμό σε εμάς τους ίδιους και τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε, χωρίς να ξεχνάμε ότι η καλύτερη προβολή, ξεκινάει πάντα από εμάς.
Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η αδιάκοπη–ακόμα και την περίοδο της πανδημίας–εργασία μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι την μετά-κρίση ημέρα, έχει αποδώσει καρπούς και μας δίνει δύναμη να προχωράμε συνεχώς μπροστά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω